ПРОДУКТИ: за 6 порции
1 пиле
4 яйца
4 с.л. галета
4 с.л. царевично брашно
сол
черен пипер
2 круши
1 глава целина
2 с.л. масло
1 ч.ч. бяло вино
1 щип. джинджифил
1 щип. индийско орехче
черен пипер
сол
1 к.ч. олио
РЕЦЕПТА:
Пилето се нарязва на порции, сварява се и след като изстине, се панира в разбити яйца (4 бр) и галета, смесена с царевично брашно. Изпържва се от всички страни в горещо олио. В друг съд под капак се задушават в масло обелените и настъргани круши (2 бр) и целина (1 глава). Щом са готови, се налива виното (1 ч.ч.) и сосът ври до сгъстяване. Овкусява се с посочените подправки. В порционни чинии се сипва първо сос, а върху него се поставя порцията панирано пиле.
от 1001 рецепти