Необходими продукти
- 500 грама пуешко месо;
- 1 чаша ситно нарязан лук;
- 2 чаши моркови, нарязани на тънки ивици;
- 2 чаши стръкове целина, нарязани на малки парченца;
- 1 зелена чушка, нарязана на кубчета;
- 3 супени лъжици нарязан чесън;
- 1 голяма консерва (830 мл) домати в собствен сок (нарязани на филийки);
- 1 голяма консерва (830 мл) доматено пюре;
- 800 мл бульон;
- 1 кутия (430 мл) червен консервиран боб;
- 1 кутия (430 мл) бял консервиран боб;
- 1 супена лъжица суха босилек;
- 220 гр фина къдрава паста;
- сол и пипер на вкус.
Начин на приготвяне
В дълбока тенджера с дебело дъно запържете лука, морковите, целината и чушката. Задушете на слаб огън за 5 минути, след това добавете чесън и гответе 2-3 минути. Добавете доматите, доматеното пюре, бульона, боба, подправки, сол, черен пипер и пуешкото месо. Покрийте с капак и гответе на слаб огън около час. В отделна тенджера сварете пастата и я добавете към сместа в самия край. Оставете супата да къкри още 5 минути.