Необходими продукти
- 240 грама паста (за предпочитане тънка);
- 3 супени лъжици масло;
- 2 счукани скилидки чесън;
- 5-6 чаши нарязан спанак (може да е замразен);
- настърган пармезан;
- сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне
Сварете пастата в отделна тенджера. Оставете я настрана и отделете ½ чаша от вода, в която е варена. Разтопете маслото маслото, добавете накълцания чесън и го запържете за 2-3 минути. След това добавете отцедената паста и спанака. Задушете, докато листата на спанака омекнат. Ако ви се струва сухо или пастата започне да залепва,добавете малко вода - чашата, която отделихте в началото. Накрая добавете малко настърган пармезан в тигана, разбъркайте добре, овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте в голяма чиния и добавете още малко пармезан.