Необходими продукти
- 750 г пилешки гърди;
- 2 чаши пилешки бульон;
- 1 дафинов лист;
- 1 авокадо, нарязано на малки кубчета;
- ½ чаша червен лук, нарязан на кубчета;
- 2 супени лъжици нарязано кориандър;
- ⅔ чаша кисело мляко;
- 2 супени лъжици лимонов сок;
- ¼ чаена лъжичка сол;
- ½ чаена лъжичка кимион;
- ¼ чаена лъжичка сух чесън.
Начин на приготвяне
Кипнете пилешкия бульон, о добавете пилешкото месо и дафиновия лист. Варете до готовност на месото. Охладете пилешкото и го нарежете на малки кубчета. В отделна голяма купа подгответе дресинга за салатата. Смесете киселото мляко с лимоновия сок, солта, кимиона и чесъна. В същата купа добавете пилето, авокадтоо, лука и кориандъра. Разбъркайте добре всички съставки и сервирайте.