Необходими продукти:
- 200 г броколи
- 50 г натрошено сирене
- 2 сварени кратофа на кубчета
- 2 триъгълничета топено сирене
- 50 г настърган кашкавал
- сол
- черен пипер
- риган
- зехтин
Заливка:
- 2 яйца
- 100 мл прясно мляко
- 150 готварска сметана
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- Броколи на розички се бланшират във връща подсолена вода за 5 минути и се отцеждат, сваряват се картофи и се отцеждат.
- В намазнена тавичка 24 см на дъното се разпределят броколи, картофи, поръсват се със черен пипер, сол и риган.
- Добавя се натрошено сирене и нарязано на парченца топено сирене.
- Разбиват се яйцата с вилица, добавя се прясно мляко, готварска сметана, настърган кашкавал и овкусяваме със сол и мащерка.
- Заливаме броколите и печем в загрята фурна 180 С за 25 минути до златисто.
- Сервираме нарязана, като мусака с чери домати и стрък магданоз.
- Вкусно и здравословно!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.