Необходими продукти:
- 1/2 октопод
- 5-6 скилидки чесън
- 1 чаша бяло вино
- 1 стрък целина (нарязан на парчета)
- Сол и пипер
За запържването:
- 2 лъжици зехтин
- 2 супени лъжици див лук
- 1 супена лъжица чесън, нарязан на малки парчета
- 1 лъжица чили сос (по желание)
Начин на приготвяне или как се готви основното ястие:
- Поставяме Октопода в 200 мл. вряща вода + една чаша вино, целина и чесън. Варете октопода в продължение на 40 минути.
- Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете чесъна, дивият лук и чилито и запържете за около 2 минутки.
- Добавете октопода и гответе от двете страни в продължение на 3-4 минути.
- Подправя се със сол и черен пипер.
- Сервира се топъл с кратофено пюре или гарнитура по ваше желание!
Рецепта предоставена от Цветан Желязков.