НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За тестото:
• 2 бр. яйца
• 300 мл прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. оцет
• 7 г суха мая
• 500 г брашно
За плънка:
• 1 бр. яйца
• 1 с.л. кисело мляко
• 100 г сирене
• масло за намазване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В купа, пресейте брашното добавете солта, захарта, 1 разбито яйце и 1 белтък (жълтъка заделете настрана), олиото, оцета и затопленото мляко, замесете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете за 1 час да удвои обема си. През това време направете плънката, като разбиете яйцето с киселото мляко и добавете натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес. Разтопете маслото отделно. Втасалото тесто разделете на три еднакви парчета, оформете ги на топки и ги разточете на тънки кори. Всяка кора намажете обилно с масло и с 1/3 част от плънката, навийте ги на руло и ги нарежете на пръстени с ширина 3-4 см. Поставете рулцата в намазана с масло форма за кекс, като ги наредите едно до друго. Намажете тутманика с масло и предварително разбития заделен жълтък с малко олио, можете да поръсите семена. Включете фурната на 180С градуса и поставете формата, печете до готовност за около 40 минути.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ