НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• оризови кори
• 4-5 ябълки
• 2 моркова
• стафиди
• орехи
• захар
• олио
• По желание : • бадеми • лешници • кашу • годжи бери • канела
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Морковите се настъргват и задушават в тиган с малко олио и вода. Когато поомекнат, се добавят насърганите ябълки, стафиди и захар на вкус. Задушават се под капак и се бъркат от време на време. Когато течността се е изпарила и сместа е готова, се добавят орехите. Може да са нарязани на едро или смлени. Сместа се оставя да се охлади. Корите, една по една, се потапят в гореща вода, докато омекнат и станат прозрачни. Слагат се в чиния и в тях се слага от плънката. Завиват се внимателно.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ