НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 2 листа бутер тесто
• 4 бр. банани или друг плод по избор, освен диня и пъпеш
• 2 с.л. мед
• 1 с.л. сусам
• масло за намазване
ина за пържене
За соса
• мазн:
• 500 мл прясно мляко
• 200 г шоколад
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бутер тестото се вади от опаковката и се оставя да омекне. Единият лист се намазва с масло, слага се другият лист върху него и се разточва леко. Смесват се медът и сусама, бананите се обелват и овалват в меда. Тестото се нарязва на 4 еднакви парчета, в средата на всяко се слага един банан, медът се разпределя по бананите, тестото се затваря и притиска. Получените пликове се пържат във фритюрник или в тенджера с достатъчно мазнина. Още горещи се заливат с шоколадовият сос: млякото се кипва, добавя се шоколада и се бърка, докато се стопи. Поднася се с пресни плодове, плодова салата или сладолед.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ