НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 5 бр. яйца
• 10 с.л. захар
• 10 с.л. брашно
• 8 с.л. олио
• 1/2 ч.л. сода
• 2-3 с.л. какао
• 500 мл сметана
• 3 с.л. захар
• ванилия
• 2 листа желатин
• сладко от череши
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта. Пресяваме брашното със содата и какаото, и ги прибавяме към яйчната смес. Накрая добавяме и олиото. Получената смес изсипваме в правоъгълна тава, покрита с хартия за печене. Печем на 200С около 10 минути. Изваждаме горещия блат върху влажна кърпа и го навиваме на руло. Оставяме да изстине. Разбиваме сметаната, ванилията и захарта до сгъстяване. Прибавяме само черешите от сладкото и объркваме хубаво. Разтопяваме желатина и го изсипваме в сметаната. Разтваряме 2 с.л. сладко от череши с малко вода и леко сиропираме блата. Намазваме с крема и навиваме на руло. Оставяме в хладилника да стегне.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ