Омлет с гъби и топено сирене

Коментари · 306 Прегледа

Едно бързо предложение за хапване.

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 50 мл сметана
  • 2бр големи печурки
  • 2 слайса топено сирене
  • Олио и масло за пържене
  • Сол

Начин на приготвяне:

Нарязват се гъбите на шайби. Загрява се тиган с малко олио и се запичат гъбите до зачервяване. Обръщат се и се намаля силата на котлона. Яйцата се разбъркват със сметаната и се посоляват. Внимателно, на тънка струйка се изсипват върху гъбите, така че да не ги разместят. Тигана се захлюпва с капак за да се сготвят яйцата и отгоре. Когато прецените, че е готово сложете топеното сирене в едната половина на омлета. Прехвърлете го в чиния за сервиране като го прихлупите. Сиренето ще се разтопи от топлината.

 

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg