Необходими продукти:
- 3 яйца
- 50 мл сметана
- 2бр големи печурки
- 2 слайса топено сирене
- Олио и масло за пържене
- Сол
Начин на приготвяне:
Нарязват се гъбите на шайби. Загрява се тиган с малко олио и се запичат гъбите до зачервяване. Обръщат се и се намаля силата на котлона. Яйцата се разбъркват със сметаната и се посоляват. Внимателно, на тънка струйка се изсипват върху гъбите, така че да не ги разместят. Тигана се захлюпва с капак за да се сготвят яйцата и отгоре. Когато прецените, че е готово сложете топеното сирене в едната половина на омлета. Прехвърлете го в чиния за сервиране като го прихлупите. Сиренето ще се разтопи от топлината.