НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
За блата:
• 200 г бисквити (Еверест или Роден край) с масло
• 100 г меко масло
За крема:
• 375 г крема сирене (3 пакетчета)
• 400 г заквасена сметана
• 100-120 г захар (кристална или пудра захар- по желание)
• 2 ч.л. лимонов сок
• кората на 1 бр. лимон
• 1 ванилия
За декорация:
• сладко
• 250 г плодове по желание (пресни или замразени)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Намазнете форма за торта с подвижно дъно с диаметър 20-23 см. Натрошете добре бисквитите и смесете получените трохи с размекнатото масло накъсано на парченца. Разстелете получения микс на равен слой в намасления съд. Сложете да се охлажда в хладилник докато приготвяте крема. В дълбока купа смесете крема сиренето и захарта, лимоновия сок, настърганата кора на плода и ванилията. Добавете заквасената сметана към микса с крема сиренето. С лъжица разстелете кремообразната смес върху пласта бисквити с масло. Отгоре заравнете добре с помощта на лъжица или шпатула. Сложете отново в хладилника за 2-4 часа, за да стегне. Когато чийзкейкът е стегнат и готов разпределете тънък слой от сладкото, в случая от ягоди и украсете отгоре с плодовете. * Чийзкейка може да се приготви с пресни или замразени плодове - ягоди, боровинки, малини, микс от горски плодове и др. * Може да се пропусне готовото сладко, като си приготвите такова от пресните или замразени плодове и захар по следния начин: Плодовете се нарязват на парченца, смесват се със захарта и се оставят на огъня при непрекъсната бъркане до омекване. Ако е необходимо може да се добави малко вода. Откопчавате формата и заливате чийзкейка с напълно изстиналата плодова смес.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ