НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 500 г сирене маскарпоне
• 250 г крема сирене
• 400 г заквасена сметана
• 300 г какаови бисквити
• 1/2 ч.ч. пудра захар
• 60 г масло
• 400 г сладко от ягоди
• 5 г желатин
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Бисквити се разбиват в блендер на прах, след това към тях се добавя разтопеното масло. Сместа се омесва добре и се разстила на дъното на тортен ринг. Слага се във фризера да стегне. Докато блата стяга се объркват на ръка сирената, заквасената сметана и пудрата захар. Желатина се приготвя според указанията на опаковката и се добавя към сместа, бърка се докато се хомогенизира. Сместа се излива в тортения ринг върху блата и се връща във фризера за още един час, след което се намазва сладкото и се връща за още час във фризера.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ