НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 4 бр. яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 10 г бакпулвер
• 1 ч.ч. захар
• 2-3 бр. ябълки
• 1 с.л. канела
• 1 с.л. какао
За заливката:
• 1 ч.ч. захар
• 125 г масло
• 1/2 ч.ч. мед
• 2 бр. яйца
• 1 ч.ч. нарязани или счукани орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Пресейте брашното с бакпулвера и го добавете при непрекъснато бъркане към яйчната смес. По желание може да добавите капки есенция ванилия. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена тавичка (при мен 28 см). Отгоре наредете ябълките, предварително почистени, обелени и нарязани на кубчета около 1 см и оваляни в канелата и какаото. Сложете сладкиша да се изпече до приятен загар (около 30 минути) в предварително загряна умерена фурна - 180С. Сложете втората чаша захар да се карамелизира в съд на котлона, сваля се от огъня и към получилия се карамел добавете маслото (на стайна температура), меда, предварително разбитите 2 бр. яйца, счуканите орехи. Връща се на котлона и се разбърква добре за няколко минути. Залейте с горещата смес сладкиша. Оставете за около час да стегне и поднесете.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ