НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 10 бр. яйца
• 150 г захар
• 1 ч.ч. брашно
За сиропа:
• 2 ч.ч. захар
• 3 и 1/2 ч.ч. вода
• 2 бр. ванилия
• 1/2 ч.л. канела
• 2 бр. карамфилчета
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Белтъците се разбиват със захарта на сняг. След това внимателно се прибавят разбитите до бяло жълтъци. Към тази смес с бавно разбъркване се прибавя брашното. Пече се в тавичка с диаметър 26 см. на 180 С около 25 минути до леко покафеняване. Изважда се от фурната и се оставя да изстине. Сварява се сироп и изстиналото реване се полива с горещ сироп. Похлупва се, за да поеме сиропа. Поднася се със сметана.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ