НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
• 150-160 г бисквити (използвах Petit beurre)
• 350 г тахан халва
• 80 мл прясно мляко
• 3 с.л. масло
По желание:
• 100 г нарязани орехови или други ядки;
• течен шоколад;
глазура;
какао;
кокосови стърготини;
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
За правоъгълна форма за кекс с размери 24х9 см. В затопленото мляко се прибавя натрошената халва и маслото. На умерен огън се разбърква до получаването на хомогенна смес. Кремът не завира - трябва да е топъл, само колкото да се стопи маслото. В правоъгълна форма се редят пласт бисквити, пласт крем (около 5 с.л.) и така до изчерпване на количествата. Завършва се с пласт крем. В оригинала се поръсва с нарязани орехови ядки и се полива с течен шоколад; може и обратното; Престоява в хладилника няколко часа, за да се стегне и бисквитите да поемат от крема. Украсата е развихряне на въображението и наличните продукти. Аз залях с готова карамелена глазура и поръсих с бадемови люспи и кокосови стърготини.
от ВЕСЕЛИЯТ ГОТВАЧ