Вземете подходяща форма и карамелизирайте захарта. Когато е готова я дръпнете на страни да изстине и започнете с кексовата смес. За целта разбийте яйцето със захарта, добавете олиото и водата ( или прясното мляко). Най- накрая добавете какаото и брашното смесено с бакпулвера и разбъркайте с телена бъркалка. Дръпнете на страни готовата смес и се заемете с крема. В друга купа разбийте яйцата ,добавете захарта и най накрая прясното мляко. Вземете изстиналия карамел и върху него изсипете сместа за крем карамела. След това изсипете точно в средата кексовата каша (при изпичането той ще се разпредели равномерно). Печете на водна баня на 160 градуса без вентилация за час, час и половина.
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други