Необходими продукти:
- 1 кг тиквички;
- 2 ч.ч. прясно мляко;
- 3 бр. яйца;
- 150 г домати;
- 100 г ориз;
- 2 к.ч. олио;
- магданоз;
- сол;
- черен пипер;
Начин на приготвяне:
- Тиквичките се остъргват и се нарязват на кръгчета, посоляват се и се оставят да се отцеждат 10-15 минути.
- След това леко се запържват в част от мазнината.
- В останалата мазнина се задушават настърганите на ренде домати.
- Прибавя се оризът и се поръсва с черен пипер.
- Залива се с 1 ч.ч. топла вода и се вари, докато поеме водата, след което се разбърква със ситно нарязания магданоз.
- Тиквичките и оризът се нареждат на пластове в тава, като се започва и завършва с пласт от тиквички.
- Ястието се залива с разбитите с прясното мляко яйца и се пече в средно силна фурна.