Необходими продукти:
- 500 г кайма (смес);
- 200 г гъби;
- 200 г пушена шунка;
- 150 г масло;
- 100 г кашкавал;
- 50 г прясно мляко;
- 40 г брашно; сол, черен пипер, чубрица, индийско орехче, кимион; 2 с.л. галета;
Начин на приготвяне:
- В половината масло запържете леко гъбите нарязани на парчета и шунката на кубчета.
- Прибавете каймата, разбъркайте.
- Посолете и прибавете всички подправки.
- В останалото масло запържете до златисто брашното и прибавете млякото студено като разбърквате често, за да не се получат топчета.
- С така получения сос бешамел залейте каймата и разбъркайте добре.
- Намаслете хубаво форма за кекс и поръсете с галета изсипете месната смес и поръсете и от горе с галета.
- Запечете за около 15 минути в предварително загрята на 200 С фурна.
- Извадете оставете да почине за 2-3минути и го обърнете в тавичка, поръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната докато се получи коричка (2-5 минути).