Необходими продукти:
- 3 големи яйца;
- 1 голяма глава лук;
- зехтин;
- сол, черен пипер, любими подправки;
Начин на приготвяне:
- Нарежете лука на кръгчета.
- Вземете най-широките пръстени или тези, които имат два слоя.
- Сложете пръстените в тиган и ги запържете леко в зехтин до златисто кафяво.
- След това ги обърнете и запържете от другата страна.
- Внимателно счупете по едно яйце във всеки пръстен така, че жълтъкът да остане цял, без да се разтече.
- Поръсете със сол, черен пипер и подправки.
- Гответе до получаването на рохък жълтък.
- Внимателно извадете лучените пръстени с яйцата от тигана.
- Преди да сервирате, може да гарнирате ястието с листа от маруля или други зеленчуци.