Необходими продукти:
- 500 г. кайма;
- 2 филии хляб;
- 3-4 стръка пресен лук;
- шепа накълцан магданоз;
- 10-ина печени пиперки (чушки);
- 5 яйца;
- 150 гр. кашкавал; сол, черен пипер, чубрица, кимион – на вкус;
Начин на приготвяне:
- Включвате фурната да се загрява на 180 градуса.
- Омесвате каймата с подправките, добавяте пресен лук и магданоз, накълцани на ситно и двете филии хляб, накиснати в гореща вода (и изцедени след това).
- Разстилате каймата в тавичка, намазана с масло.
- Върху нея подреждате печени пиперки от домашна консерва и слагате във фурната за 15 минути.
- Докато основата се запича, разбъркайте 5 яйца и настържете кашкавала.
- Добавете ги към каймата и върнете във фурната за още 15 минути.
Красотата на рецептата е, че е просто идея. Гръцкият вариант е с резени домати. Върху основата от кайма може да се сложи абсолютно всичко, което се сетите или ви попадне пред погледа докато тършувате в хладилника – парченца топено сирене, останал колбас, кисела краставичка и така нататък.