Необходими продукти:
- 250 гр. мляно свинско месо;
- 250 гр. мляно говеждо месо;
- 1 питка бял хляб;
- 1 чаша прясно мляко;
- 1 глава лук;
- 1 морков;
- 6 яйца;
- 10 мл олио;
- зелени подправки на вкус;
- сол и черен пипер на вкус;
Начин на приготвяне:
- Ситно нарежете лука, моркова настържете на ситно ренде.
- Потопете хлебчето в млякото за 10-20 минути, след което го намачкайте.
- В купа смесете двата вида мляно месо, зеленчуците, хляба, едно яйце.
- Добавете сол и черен пипер.
- Разделете каймата на 5 части и оформете гнезда.
- Намажете тавичката с олио или покрийте с фолио, а отгоре поставете гнездата от кайма.
- Отгоре във всяко счупете по едно сурово яйце и посолете.
- Изпечете във фурната за 35 минути на 180 градуса.