Необходими продукти:
количествата са според желания брой.
- печени картофи;
- яйца;
- масло;
- колбас (бекон, шунка, филе), нарязан на малки кубчета;
- настъргано сирене / кашкавал;
- пресен лук сол, черен пипер;
Начин на приготвяне:
- Разрежете наполовина предварително сварените картофи и с помощта на лъжица издълбайте част от вътрешността.
- В полученото джобче поставете малко парче масло, сол и черен пипер.
- Върху всяка половина от картофите счупете по едно яйце.
- Отгоре добавете и плънката – нарязан на ситни кубчета колбас, лук, настъргано сирене или кашкавал.
- Поръсете с любимите си подправки.
- Печете ястието в предварително загрята фурна за около 10 минути или докато яйцата се сгогвят според вкуса ви.