Необходими продукти:
- 1 глава лук;
- 2 моркова;
- 2 червени чушки/може и зелени/;
- 4 картофа;
- 1 червен домат;
- олио;
- сол 1/2;
- връзка магданоз;
За застройката:
- 2 жълтъка;
- 2 с.л кисело мляко;
- 2 с.л брашно и малко вода, ако стане прекалено гъста.
Начин на приготвяне:
- В тенджера с вода слагаме олио и чакаме за заври.
- Нарязваме всички зеленчуци на кубчета.
- Във врящата вода слагаме лука, морковите, чушките и домата.
- Оставяме да поври малко, след 5-10 мин. когато морковите поомекнат добавяме и картофите.
- Когато омекнат картофите изключваме котлона и слагаме сол на вкус.
- Дърпаме тенджерата от котлона и застройваме с вече разбитите жълтъци, мляко и брашно.
- Връщаме тенджерата в/у изключения котлон и добавяме нарязания магданоз като разбъркваме.