Необходими продукти:
- 2 малки тиквички;
- 1 кубче пилешки бульон;
- щипка розмарин;
- щипка мащерка;
- щипка сух босилек;
- щипка бял пипер;
- 2 картофа;
- 1 глава лук;
- 1 щипка копър;
- 1 с.л. масло;
- сол;
- 200 мл прясно мляко;
- пресен копър;
- универсален зеленчуков микс;
Начин на приготвяне:
- В голям тиган, загрят добре на котлона, сложете 1 глава лук, нарязана на полумесеци, да се запече 2-3 минути без мазнина.
- Добавете и нарязаните картофи, също на полумесеци.
- Захлупете тигана, за да се задушат зеленчуците.
- Разполовете тиквичките, извадете средата им и я задушете на пара.
- След това ги пасирайте.
- Самите издълбани тиквички нарежете на полумесеци и ги добавете в тигана със запечените зеленчуци.
- Овкусете със сол, малко масло или зехтин.
- Сложете на котлона да заври тенджера с вода, заедно с пилешкия бульон, розмарина, мащерката, босилека и белия пипер.
- Прехвърлете зеленчуците в тенджерата и ги оставете да поврят.
- Добавете пасираната вътрешност на тиквичките.
- Когато картофите омекнат, супата е готова.
- Добавете малко зеленчуков микс, още 1 с.л. масло и прясното мляко и оставете супата да ври на слаб огън.
- Поръсете с нарязан на едро копър.