Необходими продукти:
- 125 г крем сирене;
- 200 мл течна млечна сметана;
- 3-4 с. л. пудра захар или на вкус;
- 5 бишкоти „Савоярди“;
- 1 ч. ч. топло подсладено еспресо;
- 2 големи зелени смокини от сладко (нарязани на дребно);
Начин на приготвяне:
- В съд разбивате добре охладената сметана, като към края добавяте 2 с.л. пудра захар.
- Щом се превърне в гъст крем, добавяте крем сиренето, още 2 с.л. захар и разбърквате до гладка смес.
- Сварявате кафето и го подслаждате с 2 ч. л. кафява захар.
- Подготвяте чашите.
- На дъното на всяка слагате по една лъжица от крема.
- Бишкотите счупвате на две половинки, потапяте ги за миг в кафето и слагате една до друга върху крема.
- Разпределяте част от парченцата смокини и покривате с по още една лъжица от останалия крем.
- Оставяте да се охладят за час и декорирате с шоколадови топченца.