Необходими продукти:
- 200 гр извара
- 1 яйце
- 1 ванилия
- 100 г меко масло
- 1 ч л бакпулвер
- 250-300 г брашно
- 1 ч ч кристална захар
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- С пасатор, миксер или в чопър смесете извара, ванилия, яйцето и меко масло.
- Добавете пресято брашно и бакпулвера, замесете средно меко тесто, приятно на пипане.
- Покриите с фолио и оставете за 30 минути да почине.
- Разделете на две части, всяка се точи на кора 2 -3 мм и с чашка се изрязват кръгчета.
- Сипете захарта в плоска чиния, топим от едната страна, прегъва се на две, топим отново в захар и се сгъва и притиска в захарта да се оформи триъгълниче.
- Наредете в тава върху хартия за печене, печем в загрята фурна 190 С за 20 минути.
*Бележки: Хрупкави и вкусни, чудесни за почерпка!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.