Необходими продукти:
- 400 г кори за баница
- олио за поръсване 100 мл
Плънка:
- 3 яйца
- 300 г кисело мляко
- 1 равна ч л бакпулвер
- 250 г натрошено сирене
- 1 с л царевично брашно
- 3 с л олио в тестото
- 60 мл газирана вода
- щипка сол и семена микс за поръсване
Начин на приготвяне или как се готви баницата:
- В купа се разбиват яйцата, добавя се кисело мляко с разбит бакпулвер и олио.
- Разбърква се и отделяме 3 с л за намазване на баницата.
- Прибавя се натрошено сирене, царевично брашно и отново се разбърква на еднородна смес.
- Вземат се по две кори, първата се поръсва с олио, върху нея втора кора и разпределяме по 3-4 с л от плънката.
- Навива се руло по тясната страна и нареждаме в намазнена тава.
- Наредените рула се нарязват на парчета.
- Смесваме заделената плънка с газираната вода и щипка сол, намазваме с четка и поръсваме семена.
- Печем в загрята фурна 190 С до златисто около 25-30минути.
- Изважда се покриваме с кърпа за 10 минути и може да сервираме!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.