Необходими продукти:
- 2 яйца
- 140 г пудра захар
- 1 ванилия
- 140 г брашно
Крем:
- 1 пакет шоколадов крем за торти на БИОСЕТ
- 150 мл студена вода
- пудра захар 1 с л
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- В купа се разбиват яйцата с пудрата захар и една ванилия, около 4-5 минути с миксер.
- Добавя се пресято брашно, разбърква се кексова смес.
- Върху хартия за печене в тавата от печката се очертават кръгчета с чаша 7-8 см диаметър.
- Гребва се от тестото с лъжица и се оформят кръговете.
- Печем в загрята фурна 180 С около 6-7 минути, колкото ръбчето по края да стане кафениково и изваждаме тавата.
- С метална шпатулка се отлепват още топли и се притискат в едната страна, да се оформи цветето.
- Сипваме в касерола шоколадовия крем, налива се студена вода и с миксер за 3 минути е готово.
- Сипва се в пош с накрайник звезда, сладките се поръсват с пудра захар и се шприцоваме от крема.
- Съхраняват се в кутия, вкусни и ефектни за почерпка!
Рецепта предоставена от Виолета Матева.