- 3 яйца
- 150 гр бяла захар
- 100 гр кафява захар
- 1 с.л. мед
- 150 мл прясно мляко
- 200 мл олио
- 250 гр брашно
- 350-400 гр тиквички
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 1 ч.л. канела
- 2 с.л. какао
за шоколадовата глазура:
- ½ ч.ч. прясно мляко
- 70 гр масло
- ½ ч.ч. захар
- 2 с.л. какао
- 1 ванилия
- Обелете и настържете тиквичките на ситно ренде.
- Изцеждаме ги.
- Разбийте яйцата с двата вида захар до получаване на кремообразна смес.
- Добавете млякото, олиото и меда и разбъркайте.
- Смесете брашното с бакпулвера и пресейте.
- Прибавете към сместа заедно с какаото, ванилията и канелата.
- Добавете тиквичките и разбъркайте добре.
- Така полученото кексово тесто разпределете в подходяща тавичка, предварително
- покрита с хартия за печене.
- Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
- Готовия сладкиш оставете да се охлади.
- За глазурата смесете всички продукти и оставете на котлона да се варят при непрекъснато бъркане докато се стопи захарта и течността редуцира една трета от обема си, заливаме изтиналия кейк.