Съставки за тестото:
200 гр брашно от лимец
100 гр пюре от тиква
50 мл мляко
25 гр кокосова захар
1 супена лъжица бакпулвер
½ чаена лъжица мляна канела
Съставки за пълнежа:
40 гр кокосова захар
35 гр масло
1 пълна чаена лъжица канела
Метод на приготвяне:
Първо пригответе тестото – смесете брашното с бакпулвера, захарта и канелата. След това добавете пюрето от тиква и млякото, като целта е да получите съвсем леко лепкаво тесто. Ако е прекалено лепкаво, добавете малко брашно. Разточете тестото (не го правете прекалено тънко, защото е възможно да се разкъса) върху поръсена с брашно повърхност и оформете правоъгълник. Повърхността за разточване трябва винаги да е набрашнена, защото иначе тестото ще залепне. Намажете тестото с разтопено масло и го поръсете със смес от захар и канела.
След това навийте тестото, за да получите стегнато руло. Можете да го навиете по дължина или по широчина. Ние го навихме по широчина, за да получим по-малко на брой, но за сметка на това са по-големи рулца. Разрежете тестото, така че да получите няколко по-малки рулца, които да са около 3 см дебели. Рязането може да се осъществи с помощта на конец за зъби или много остър нож. Поставете рулцата едно до друго върху малка тава, която сте напръскали с олио в спрей, и ги печете в предварително загрята на 180 ° C фурна за около 12-15 минути. Сервирайте ги, докато са още топли и им сложете топинг от ванилов пудинг. Вкусно!
Източник: GymBeam