Съставки, необходими за сместа:
370 гр печено цвекло
180 гр пълнозърнесто брашно
150 мл вода
120 гр ксилитол или еритритол
30 гр какао
2 супени лъжици разтопено кокосово масло
1 яйце
1 бакпулвер
Съставки за глазурата:
250 гр меко нискокалорично крема сирене
40 гр лиофилизирани малини
30 гр протеин с вкус на кокос и бял шоколад
Приготвяне:
Направете сместа като просто смесите печеното цвекло, брашното, водата, подсладителя според желанията ви, какаото, маслото, яйцата и бакпулвера. Сместа, без бучки, изсипете в правоъгълна тава, предварително напръскана с кокосово масло в спрей. Печете браунито на 175℃ за 35-40 минути.
Междувременно, пригответе глазурата като смесите крема сиренето и протеина. Когато браунито е готово, оставете го да се охлади, след това изсипете, приготвената глазура и я посипете със лиофилизираните малини. Оставете го в хладилника за известно време, за да стегне, разрежете на 8 парчета и сервирайте.
Източник: GymBeam