Необходими продукти:
- 3 яйца
- 25 мл течна стевия
- 1 ванилия
- 2 капачки зехтин
- 1 ч л бакпулвер
- 1 к л джинджифил на прах
- 5 с л кисело мляко
- 5 равни с л брашно от елда
- 1 шепа смесени стафиди и червени боровинки
Крем:
- 1 пакет бял крем за торти
- половин портокал
Начин на приготвяне или как се готви ястието:
- В купа се разбиват яйцата с телена бъркалк ,добавяме течна стевия, кисело мляко с разбит в него бакпулвер, ванилия, зехтин, джинджифил и накрая брашното от елда.
- Разбърква се малко по гъста смес от кексовата.
- Сипва се в малка правоъгълна тавичка върху хартия за печене. Отгоре се набождат сушените плодове.
- Печем в загрята фурна 180 С до суха клечка около 20-25 минути.
- Изважда се, оставяме да се охлади.
- С миксер се приготвя крема по указание, сипва се в пош с накрайник звезда, шприцоваме върху кекса розички и гарнираме с обелени резени портокал.
Рецепта предоставена от Виолета Матева.