НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
фини овесени ядки - 9 с.л. с връх ( по 3 с.л. за една порция)
сушени червени боровинки - 1 шепа
годжи бери - 1 шепа
орехи - 1 шепа смлени
бразилски орех - 2 - 3 с.л. смлени
ягоди - 4 - 5 бр. Пресни
американски боровинки - 3 шепи
мед - 2 - 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварявате овесените ядки с малко вода, за да не станат много воднисти. Когато ги сложите в съда, в който ще ги варите, водата да е един пръст над тях.
Добавяте сушените плодове - годжи бери и червени боровинки и разбърквате добре.
Добавяте меда и отново разбърквате.
Добавете смлените ядки - орехи и бразилски орех.
Разсипете в купички овесеите ядки и украсете кашата с пресни ягоди и американски боровинки.
Овесените ядки с пресни и сушени горски плодове са готови.
Източник: Gotvach.bg