НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
чия - ок. 100 г
прясно мляко - ок. 2 ч.ч. (краве, кокосово, соево, овесено)
кафява захар - 3 ч.л. (кленов сироп, мед)
малини - 1 шепа
боровинки - 1 шепа
ядки - за поръсване смлени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Слагате чията в дълбок съд и я заливате с млякото.
Когато набъбне, я разбърквате добре, за да не стои на бучки.
Добавяте захарта (или кленовия сироп) и разбърквате отново.
Гъстотата на десерта зависи от количеството мляко. Ако сложите повече, ще бъде по-течен.
Когато чията набъбне напълно, разпределяте в купички и украсявате с измитите горски плодове.
Накрая поръсвате чия пудинга в горски плодове със смлени ядки по желание - орехи, пекан, бразилски орех, лешници или бадеми.
Източник: Gotvach.bg
Търсене
ПОПУЛЯРНО
- Рецепта за сладкиш "Монахиня"
-
КУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА РЕЦЕПТА И ФОТОКУЛИНАРЕН КОНКУРС ЗА СНИМКА НА ЯСТИЕ 01.2021 г.
От Chef Mandja
-
Участвайте в първия кулинарен конкурс на Кулинарна социална мрежа Mandja.com
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс за снимка на ястие 02.2021 г.
От Chef Mandja
-
Кулинарен конкурс за рецепта и Фотоконкурс - „Моята Великденска Рецепта“ 04.2021
От Chef Mandja
Категории
- Рецепти
- Хранителни продукти и напитки
- Кулинарни съвети
- Кулинарни конкурси
- Рецепти за салати
- Рецепти за супи без месо
- Рецепти за супи с месо
- Рецепти за предястия без месо
- Рецепти за предястия с месо
- Рецепти за основни ястия без месо
- Рецепти за основни ястия с месо
- Рецепти за основни ястия с риба
- Рецепти за тестени изделия и печива
- Рецепти за десерти
- Здравословни рецепти
- Рецепти за деца и бебета
- Консервиране на храна
- Рецепти за напитки
- Кулинарни менюта
- Сосове и гарнитури
- Маринати
- Веган рецепти
- Рецепти за супи с риба
- Други