Необходими продукти:
- 1 1/2 чаени чаши чедър, настърган на едро (около 150 грама) - или ползвайте и кашкавал по избор;
- 1/2 чаена чаша препържен бекон, нарязан на ситно;
- 2 люти чушки нарязани на ситно;
- 1/2 чаена чаша сос Ранч;
- 900 грама телешка кайма;
- 1 чаена лъжица сол;
- 2 чаени лъжици прясно смлян черен пипер;
Начин на приготвяне:
- Смесете бекона, настъргания кашкавал, лютата чушка и соса Ранч в купа.
- Приберете в хладилник, докато приготвите самите гнезда.
- Каймата подправете със сол и пипер и оформете от нея големи кюфтета (около 120 грама всяко).
- Сложете ги в тава и притиснете центъра им с кутийка от безалкохолно или чаша, по която да оформите купичка.
- Напълнете кюфтетата със сместа с чедър и приберете в хладилник за 2 часа.
- След като стегнат, изпечете на скара (с капак) или във фурната на 220 градуса, докато каймата се изпече напълно.
- Кюфтетата може да използвате за хамбургер или да ги сервирате със салата или гарнитура по избор
https://hranene.framar.bg/