Необходими продукти:
- около 2 литра вода:
- 250 гр. тортелини с някаква плънка;
- 1 глава лук;
- 1-2 с.л.зехтин;
- 400 гр. всяка замразена зеленчукова смес (имам моркови, карфиол, броколи, зелен грах);
- 1.2 скилидки чесън;
- сол, бял пипер;
- ½ ч. л. от подправка "Провансалски билки"
Начин на приготвяне:
- Лукът и чесънът се почистват и нарязват на ситно.
- В тенджера загрейте зехтина и леко запържете в него лука и чесъна.
- Добавете в тенджерата и замразени зеленчуци и се пържи, докато напълно не ще се стопи.
- Залейте зеленчуците с вода, добавете сол и черен пипер, добавете прованские билки, довежда се до кипене и се слага в супа тортерллини.
- И се готви супа 15 минути.
- Готова супата се изсипва върху плочките, се поръсва със ситно нарязан билки и служат.