Необходими продукти:
- тиква - около 200 г;
- сметана - 500 мл;
- захар - 150 г;
- ванилия - шушулка;
- жълтъци - 5 бр.;
- кафява захар;
Начин на приготвяне:
- Първо сварете и пасирайте тиквата.
- После смесете и разбъркайте жълтъците със захарта.
- След това сложете сметаната и ванилията на котлона, но не трябва да завира.
- Бавно и бъркайки, без да спирате, я смесете с жълтъците.
- Добавете тиквата и разпределете в купички.
- Наредете ги в тавичка, в която сте сложили гореща вода.
- Печете 50 минути на 160 градуса.
- Охладете готовия крем брюле в хладилника.
- При сервиране сложете 1 с.л кафява захар и разтопете с горелката.
- Кремът Брюле с тиква е готов.