Рецепта за задушени гъби

Коментари · 341 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

1 скилидка чесън, разрязана на половина

малко парче корен от джинджифил /дълго около 15 мм/

60 мл /4 с. л./ зехтин

1 глава лук, дребно накълцана

1 малък стрък праз-лук

175 г дребни гъби

щипка сол

1 ч. л. соев сос

Приготвяне: 

Поставете чесъна и джинджифила в тиган със зехтина и задушете, като разбърквате от време на време, в продължение на 1 — 1 1/2 минута. Извадете чесъна и джинджифила /ако предпочитате може да оставите чесъна/ и сложете лука и праза за още 1–2 минути. Прибавете гъбите и задушавайте още 2 минути. Посипете солта и соевия сос.

Сервирайте с юфка или ориз.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg