Продукти:
1 скилидка чесън, разрязана на половина
малко парче корен от джинджифил /дълго около 15 мм/
60 мл /4 с. л./ зехтин
1 глава лук, дребно накълцана
1 малък стрък праз-лук
175 г дребни гъби
щипка сол
1 ч. л. соев сос
Приготвяне:
Поставете чесъна и джинджифила в тиган със зехтина и задушете, като разбърквате от време на време, в продължение на 1 — 1 1/2 минута. Извадете чесъна и джинджифила /ако предпочитате може да оставите чесъна/ и сложете лука и праза за още 1–2 минути. Прибавете гъбите и задушавайте още 2 минути. Посипете солта и соевия сос.
Сервирайте с юфка или ориз.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"