Продукти:
2 големи глави лук, нарязани на тънки филийки
4 големи картофа, нарязани на дебели филийки
25 г полиненаситен маргарин
25 г брашно
225 г нискомаслено мляко
сол и пипер
100 г нискомаслено сирене „Чедар“, настъргано
4 средноголеми домата, нарязани на филийки
Приготвяне:
Сварете лука и картофите в подсолена вода, изцедете ги и ги поставете в плитък съд от йенско стъкло. Загрейте грила.
В друг съд разтопете маргарина, добавете брашното и оставете на огъня за 2 минути, като бъркате непрекъснато. Бавно налейте млякото, без да спирате да бъркате. Щом сместа се сгъсти, прибавете сол и пипер и след това сипете соса върху лука и картофите. Покрийте с настърганото сирене и доматените резени и поставете под грила. Извадете, щом сиренето се разтопи и позапече.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"