Рецепта за кюфтета по италиански

Коментари · 251 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

2 филии бял хляб без корите

300 мл нискомаслено мляко

450 г говежди бут

50 г пресен магданоз

1–2 скилидки чесън

40 г сирене „Пармезан“, настъргано /или кашкавал/

2 яйца, разбити

щипка настъргано индийско орехче

сол и пипер

олио за пърженето

Приготвяне: 

Натопете хляба в млякото за няколко минути. Смелете месото с магданоза, чесъна и накиснатия хляб. Прибавете сиренето, яйцата, индийското орехче, солта и пипера и омесете хубаво. С малко брашно оформете от сместа топки с диаметър около 4 см. Пържете всяко кюфте в горещо олио по 3–4 минути. След това, ако е нужно, ги прехвърлете в по-голям съд и оставете да къкрят захлупени в доматен сос двайсетина минути.

Сервирайте с варен ориз или макарони.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg