Рецепта за испански самун от месо

Коментари · 251 Прегледа

Ястието е за 4 порции.

Продукти:

2 тънки резена крехък бекон с изрязани мазнини

225 г смляно постно говеждо, сварено и с обрана пяна и мазнина

2 филии пълнозърнест хляб, натрошен на трохи

300 мл нискомаслено мляко

1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана

1 ч. л. смесени зелении подправки

щипка червен пипер

1/2 ч. л. сол

кервиз на прах /или ситно накълцан/

150 мл вода

200 г нарязани домати от консерва

50 г ориз с издължени зърна, сварен в подсолена вода

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180ёС. Смелете бекона и го смесете с вече смляното говеждо. Натопете хлебните трохи в млякото и ги прибавете към сместа. Сложете чесъна, зелените подправки, червения пипер и солта. Сипете кервиза на вкус и го разбъркайте с водата, доматите и ориза. Намажете формичка за хляб със зехтин или слънчогледово олио и сложете получената смес. Печете 35–40 минути.

Сервирайте горещо със зелена салата и картофи.

Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg