Продукти:
2 тънки резена крехък бекон с изрязани мазнини
225 г смляно постно говеждо, сварено и с обрана пяна и мазнина
2 филии пълнозърнест хляб, натрошен на трохи
300 мл нискомаслено мляко
1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана
1 ч. л. смесени зелении подправки
щипка червен пипер
1/2 ч. л. сол
кервиз на прах /или ситно накълцан/
150 мл вода
200 г нарязани домати от консерва
50 г ориз с издължени зърна, сварен в подсолена вода
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180ёС. Смелете бекона и го смесете с вече смляното говеждо. Натопете хлебните трохи в млякото и ги прибавете към сместа. Сложете чесъна, зелените подправки, червения пипер и солта. Сипете кервиза на вкус и го разбъркайте с водата, доматите и ориза. Намажете формичка за хляб със зехтин или слънчогледово олио и сложете получената смес. Печете 35–40 минути.
Сервирайте горещо със зелена салата и картофи.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"