Продукти:
30 мл /2 с. л./ зехтин
1 средноголяма глава лук, накълцана
1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана
450 г смляно крехко говеждо месо, сварено и с отделена пяна и мазнина
225 г нарязани домати от консерва
50 г малки гъби, нарязани на филийки
15 мл /1 с. л./ доматено пюре
1 ч. л. смесени италиански зелени подправки
1 ч. л. оцет
говежди бульон от 1 кубче
черен пипер
225 г спагети
Приготвяне:
Загрейте зехтина в тенджера и задушете лука и чесъна до омекване на лука. Сипете смляното месо и разбъркайте. Да остане на огъня до получаване на кафеникав загар на месото. Тогава прибавете доматите, гъбите, доматеното пюре, зелените подправки, оцета, бульона и черния пипер. След като поври 1 1/2 — 2 минути, намалете и оставате да къкри още 25 минути, като при нужда долейте още бульон.
Сложете голяма тенджера с вода на котлона и след като заври, сложете спагетите, като процедирате според указанията на опаковката им. Изцедете ги, сипете ги върху широк, предварително затоплен съд за сервиране, налейте отгоре му соса и поднесете придружено от купа настъргано сирене „Пармезан“ /или кашкавал/.
Автор: Редж Сейнър, източник: "Чудото на чесъна"