Необходими продукти:
- патешки дреболии - 300 г воденички и сърца;
- лук - 1 средна глава;
- целина - 1 голям стрък, селъри + част от листата;
- моркови - 1 голям;
- яйца - 1 брой;
- домати - 1 добре узрял;
- олио - 60 мл;
- патешка мас - 1 - 2 с.л. (по желание);
- магданоз - 2 стръка;
- фиде - 2 пълни шепи;
- кисело мляко - 3 с.л.;
- черен пипер - за поръсване при сервиране;
- сол - на вкус;
Начин на приготвяне:
- Обелете лука и домата, нарежете ги на едро.
- Измийте стръка селъри (без листа) и го наситнете.
- Смелете зеленчуците в блендер, след което ги задушете в олиото с малко сол за около 5 минути.
- Към тях добавете и моркова на ситни кубченца.
- Патешките сърца цепнете през средата, за да премахнете всички кръвоносни съдове.
- Нарежете на парченца дреболиите и ги измийте старателно.
- Добавете ги към зеленчуците и запържете всичко заедно.
- Налейте вода - около 2 литра.
- Прибавете накълцаните листа магданоз и селъри, варете супата под капак докато дреболиите напълно омекват.
- Долейте вода, когато нивото й намалее.
- Прибавете фидето към патешката супа и гответе 4-5 минути.
- За още повече аромат, може да добавите към супата патешка мас.
- Свалете от котлона и оставете температура на супата да спадне.
- Застройте я с разбитито яйце с кисело млкяо и сол.
- Темперирайте внимателно, за да не се пресече.
- Разпределете в купички и всяка порция поръсете с пресен магданоз и свежо смлян черен пипер.
- Патешката супа с дреболии е готова.
източник: gotvach.bg