Необходими продукти:
- 500 г тиква;
- чили сос;
- 1/2 ч. л. куркума;
- 1-2 ч. л. къри;
- 1 ч. ч. кокосово мляко;
- 2 кубчета пилешки бульон;
- 1 картоф;
- 1 морков;
- 1 глава кромид лук;
- 50 г оризово фиде;
Начин на приготвянe:
- Тиквата разрязваме само на едри парчета.
- Слагаме я да се запържи в дълбока тенджера, заедно с малко олио.
- Добавяме нарязания предварително лук, картоф и морков.
- Оставяме да се пържи за около 2 минути.
- Стриваме кубчетата бульон и добавяме и тях.
- Поръсваме с подправките.
- Наливаме гореща вода.
- Посоляваме.
- Оставяме супата да ври за поне 20 минути.
- Когато стане готова, я превръщаме в кремсупа.
- Връщаме я в тенджерата и наливаме вътре кокосовото мляко.
- Оставяме да ври поне няколко минути.
- Фидето се слага в отделна купа.
- Залива се с гореша вода.
- След няколко минути вече може да се нареже на по-дребно.
- По малко от фидето се слага на дъното на всяка купичка преди сервиране.
- Заливаме го отгоре със супата.
https://lakomnik.bg/