Домашен тутманик със сирене

Коментари · 296 Прегледа

Домашен тутманик със сирене #рецепта#тутманик #сирене

Продукти: 200 мл хладка вода 

200 г кисело мляко 

20 г мая 

2 ч л сол 

1 ч л захар

3 с л олио 

700 г брашно 

Плънка - 250-300  г сирене и 1 жълтък за намазване 

сусам за поръсване 

Приготвяне : Активира се маята ,добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто.Втасва на топло за 40 минути и разделяме на 2 части,после всяка на още две да се получат 4 топки .Всяка се разтоква на правоъгълна кора широка 1 педа и дълга 2 педи.Намазва се със олио и поръсваме с натрошено сирене.Навива се като охлюв в намаслена тава 28 -30 см.Втасва още 20 минути ,намазваме с разбит жълтък с 1 с л олио и поръсваме сусам.Печем в загрята фурна 180 С около 35-40 минути до златиста коричка.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg