Продукти : 300 г кайма
2 средни тиквички
1 глава лук
сол ,черен пипер
червен пипер 1 ч л
чубрица
доматено пюре 1 с л
магданоз
кимион
олио 3-4 с л
заливка - 2 големи яйца ,200 г кисело мляко ,100 г нарязан на ситно кашкавал
Приготвяне : В загрято олио в тенджера се задушава нарязана глава лук .Добавя се тиквичка нарязана на кубчета и след 3 минути прибавяме каймата .Разбърква се да стане на трохи ,овкусяваме с подправките и сипваме разредено доматено пюре ,червен пипер и наливаме малко топла вода.След като заври ,се прехвърля в малка тавичка.Печем в загрята фурна 180 С докато изври водата и остане на мазнина.Приготвя се заливка от разбити яйца ,кисело мляко с щипка сол и нарязан ситно кашкавал.Залива се мусаката и печем докато стегне заливката.Сервираме с кисело мляко и перца пресен лук ! Чудесна ,здравословна мусака за обяд!