Необходими продукти
- Колбас по избор;
- растително масло – за пържене;
- 1 малка глава лук;
- 3 скилидки чесън;
- 1 чушка;
- 1 чаена лъжичка розмарин, риган или друга подправка на вкус;
- 4 големи варени или печени необелени картофа;
- ¼ чаша заквасена сметана или кисело мляко без добавки;
- 100 гр кашкавал.
Начин на приготвяне
Нарежете колбаса на кубчета и ги запържете в растително масло. След образуването на златна коричка ги поставете на хартиени кърпи за отстраняване на излишните мазнини. В същия тиган запържете нарязания лук. Когато стане прозрачен, добавете чесъна, нарязаната на кубчета чушка и подправките. Разрежете картофите на половинки, отстранете сърцевината с лъжица, оставяйки за стените около 5-7 мм. Във всяка половина сложете малко заквасена сметана или кисело мляко и плънка от колбас и зеленчуци. Настържете отгоре кашкавал. Ястието може да се сервира на масата така, може леко да се запече във фурната на горен реотан или в микровълновата печка за няколко минути докато се разтопи кашкавалът.