Рецепта за пикантни пържени зеленчуци

Коментари · 408 Прегледа

Рецепта за пикантни пържени зеленчуци. Тиквички и патладжани с люти чушлета. Пикантни пържени зеленчуци.

Необходими продукти

  • 1 средно голяма тиквичка;
  • 1 средно голям патладжан;
  • 2 малки люти чушлета;
  • 2 средно големи сладки чушки;
  • 2 малки глави лук;
  • 2 скилидки чесън;
  • 1 чаша зелен фасул;
  • 1 кутия консервирана царевица;
  • 3 супени лъжици доматен сос;
  • растително масло – за пържене;
  • сол, черен смлян пипер, риган – на вкус.

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете заленчуците на кубчета. Не забравяйте да се отървете от горчивината в патладжана и отстранете семената от чушките.  Сварете фасула в леко солена вода. Запържете зеленчуците (с изключение на лютите чушлета и зеления фасул) в добре загрят тиган или тенджера с дебело дъно. Оставете ги да се задушат под капак на слаб котлон. Когато зеленчуците омекнат, добавете доматения сос, зеления фасул,царевицата, солта, пипера, ригана и други подправки по ваш вкус. Вместо доматен сос можете да използвате ситно нарязани консервирани домати. Сега вече добавете лютите чушки цели или нарязани. Затворете с капака и задушете в продължение на 20 минути. Сервирайте със заквасена сметана и хляб.

Коментари
Търсене

Кулинарен блог с рецепти | Рецепти | Хранителни продукти и Напитки | Кулинарни съвети | КУЛИНАРНИ КОНКУРСИ | Рецепти за Салати | Рецепти за супи без месо | Рецепти за супи с месо | Рецепти за предястия без месо | Рецепти за предястия с месо | Рецепти за основни ястия без месо | Рецепти за основни ястия с месо | Рецепти за основни ястия с риба | Рецепти за тестени изделия и печива | Рецепти за десерти | Здравословни рецепти | Рецепти за деца и бебета/Детска кухня | Консервиране на храна | Рецепти за напитки | Кулинарни менюта/Меню с Рецепти | Рецепти за сосове и гарнитури | Рецепти за маринати | Кулинарни статии | Ергенско парти, Моминско и Фирмени партита. Цялостна организация на партита MYPARTY.INFO | SMS и Бизнес Съобщения във Viber, WhatsApp и др. с Mobica.bg