Необходими продукти
- 1 средно голяма тиквичка;
- 1 средно голям патладжан;
- 2 малки люти чушлета;
- 2 средно големи сладки чушки;
- 2 малки глави лук;
- 2 скилидки чесън;
- 1 чаша зелен фасул;
- 1 кутия консервирана царевица;
- 3 супени лъжици доматен сос;
- растително масло – за пържене;
- сол, черен смлян пипер, риган – на вкус.
Начин на приготвяне
Обелете и нарежете заленчуците на кубчета. Не забравяйте да се отървете от горчивината в патладжана и отстранете семената от чушките. Сварете фасула в леко солена вода. Запържете зеленчуците (с изключение на лютите чушлета и зеления фасул) в добре загрят тиган или тенджера с дебело дъно. Оставете ги да се задушат под капак на слаб котлон. Когато зеленчуците омекнат, добавете доматения сос, зеления фасул,царевицата, солта, пипера, ригана и други подправки по ваш вкус. Вместо доматен сос можете да използвате ситно нарязани консервирани домати. Сега вече добавете лютите чушки цели или нарязани. Затворете с капака и задушете в продължение на 20 минути. Сервирайте със заквасена сметана и хляб.