Необходими продукти
- ½ чаша сварен бял боб;
- сол – на вкус;
- листа от маруля;
- 1 голям домат;
- 1 тортиля или 1 тънък лаваш;
- 2 супени лъжици лют сос;
- 100 гр твърдо сирене или твърд кашкавал.
Начин на приготвяне
Фасулът (за предпочитане бял) се вари в осолена вода. Измийте и нарежете марулята и домата. Зимен вариант – домати от консерва и кисело зеле. Леко загрейте тортилята (лаваша) и поръсете с олио и пикантен сос. Поставете върху него зеленчуците и боба и поръсете с настъргано сирене. Навийте хляба с плънката на руло или запечатайте като плик. Можете да сервирате със заквасена сметана или друг сос на вкус.